adres pcpr-1  pcpr godz  pcpr zik

 informacja pcpr2020

 

ZIK-POMOC PRAWNA
Wolne miejsca w DPS
Nie zamykaj Oczu
Telefon Zaufania

Aktualności

Drukuj

Rozpoczął się kurs zawodowy „Kucharz małej gastronomii + catering (organizacja przyjęć okolicznościowych + obsługa kas fiskalnych” w ramach realizacji II edycji pilotażu Schematom STOP!

Wpisany przez Łukasz Drobek, Przekazała do publikacji: Wioleta Nieznalska Opublikowano: .

IMGP1975W ramach realizacji II edycji pilotażu „Schematom STOP! Wspólne działania instytucji pomocy społecznej i instytucji rynku pracy – pilotaż” w dniu 22 lipca 2015r. rozpoczął się kurs zawodowy „Kucharz małej gastronomii + catering (organizacja przyjęć okolicznościowych+ obsługa kas fiskalnych”.

W zajęciach w Centrum Kształcenia Zawodowego w Busku – Zdroju umiejętności gastronomiczne zdobywać będą trzy osoby  w wieku aktywności zawodowej zakwalifikowane do udziału w pilotażu.  Zajęcia szkoleniowe prowadzone są przez wykwalifikowaną kadrę i obejmują 120 godzin tematycznych, w tym 80 godziny zajęć praktycznych. Uczestnicy kursu zapoznają się m.in. z formami obsługi konsumenta, podstawowymi zasadami higieny przy produkcji żywności, organizacją gastronomii w Polsce, wybranymi zagadnieniami z produkcji kulinarnej oraz zdobędą umiejętność obsługi kasy fiskalnej. Celem doskonalenia umiejętności oraz pozyskania  doświadczenia w zawodzie kucharza uczestnicy kursu odbędą zajęcia praktyczne w punkcie gastronomicznym w Busku - Zdroju. Uczestnicy pilotażu biorący udział w kursie zawodowym mają zapewniony transport, catering i opiekę nad dziećmi w „Centrum Dla  Rodzin”.

IMGP1975.JPGIMGP1976.JPGIMGP1977.JPGIMGP1978.JPGIMGP1979.JPG